2012-10-05: Fredagsmys med Vincollegiet

Vincollegiets första fredagsmys blev en hejdundrande succé, med uppåt tjugo deltagare och nästan lika många flaskor vin att prova. Lokalen blev för ovanlighetens skull (på grund av en bokningsmiss) inte föreningens källare utan ett kontor i närheten, men gott om levande ljus och tilltugg i form av åtta sorters hårdost, rillette och tårta(!) gjorde att mysstämningen infann sig med råge. Faktum var att de sista deltagarna gick hem efter midnatt, vilket ju får anses exceptionellt för en CVP-provning. Några detaljerade provningsanteckningar fördes inte denna kväll och följaktligen blev det ingen röstning heller – dessutom missade vi att anteckna exakt vilka viner som avnjöts.. Men i grova drag såg uppställningen ut som följer: tre åldrande rieslingar (samtliga från nittiotalet), en Sancerre, ett par rödviner från nya världen (zinfandel respektive sydafrikansk GSM), idel italienska rödviner med tonvikt på Valpolicella samt ett par exotiska inslag: ett georgiskt sött rödvin och en riktig raritet: Moselriesling årgång 2000 på mörkblå kattformad flaska som Claes fått med sig från sin mamma. Den sista i likhet med övriga rieslingar rejält mogen. Kort sagt en mycket njutbar och intressant uppställning! Deltagarna tycktes eniga om att det inte får dröja för länge till nästa fredagsmys, då kanske med tema champagne eller mustiga köttgrytor.

/Peter

Foto: David Bauman

Foto: Sofia Hellqvist

Foto: Sofia Hellqvist

Foto: Sofia Hellqvist

Foto: Sofia Hellqvist

One comment on “2012-10-05: Fredagsmys med Vincollegiet

  1. Thomas on said:

    Att så lite kan roa så många!
    Jag minns tex när jag och Dr. X (vi kan kalla honom Janosik) och Dr. Y (varför inte Mr Moge?) hade ett litet fredagsmys samma dag som jag lämnade min avhandling till tryck. 11 1/2 flaskor mys landade det på den gången. Men vi var alltså hela tre personer… Kommentarer som “Strävt? Tycker Du det här är strävt?!- Vänta så ska jag…Plopp !!…glug glug glug, det HÄR är STRÄVT..”.Så visst har fredagsmysandet stolta traditioner i Källaren !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.