2017-11-08: Klubbmästerskap

Förra årets KM vanns av undertecknad, och det föll därför på mig att anordna 2017 års klubbmästerskap för CVP. Jag introducerade inga nyheter vad gäller upplägget utan det var först en flight om 3 vita viner, sedan 3 röda och sedan en finalomgång som innehöll 2 viner. Vinnaren från respektive omgång samt högsta totalpoäng gick vidare till final.

4 poäng ges till korrekt druva, 3 p till korrekt land, 1 p vardera för korrekt årgång, distrikt och producent. Detta bäddar såklart för garderingar och smarta strategier, vilket uppmuntras!

1. Climbing Chardonnay 2016, Australien, New South Wales/Orange, Cumulus Wines.
2. Rüdesheimer Berg Schloßberg Riesling 2006, Tyskland, Rheingau, Georg Breuer.
3. Château-Chalon Vin Jaune 2009, Savagnin, Frankrike, Jura, Domaines Henri Maire.

Första vinet var nog alltför generiskt för att vara lätt att pricka, många provare gissade på enklare vit Bourgogne. Andra vinet prickade de flesta som Riesling, men flera skrev Alsace som hemvist. För tredje vinet skrev de allra flesta sherry/fino och palomino, men Peter prickade ursprung och druva och gick därmed segrande ur den första omgången.

4. Barolo Riserva 2009, Nebbiolo, Italien, Piemonte, Borgogno.
5. Château Montus 2005, Tannat, Frankrike, Sûd-Ouest/Madiran, Alain Brumont.
6. East Bench Zinfandel 2015, USA, Kalifornien/Sonoma, Ridge.

Fjärde vinet var tydligt nog för många att pricka, femte vinet var däremot svårare, medan sjätte vinet också sattes av många. David prickade druva och ursprung på alla tre röda viner och gick vidare till final. Johanna gick vidare till final på totalpoäng.

7. Clos de Saint Yves Savennières 2004, Chenin Blanc, Frankrike, Loire/Savennières, Domaine des Baumard.
8. Château Musar 2006, Cabernet Sauvignon/Cinsault/Carignan, Libanon, Bekaa, Gaston Hochar.

Som bonus bjöds också på ett vindslagrat hjortronvin från 2007. Nästan simmig, oxiderad och med tydlig smak av hjortron var det mer spännande än välsmakande.

Eftersom Peter prickade sjunde vinet sånär som på årgång så blev han solklar vinnare. Grattis Peter, vi ser fram emot KM 2018! Vinsten blev en halvflaska Spy Valley Iced Sauvignon Blanc 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.