2019-03-15: Södra Rhône med middag

Vi prövade denna fredag ett nytt koncept där vi kombinerade vinprovning med en middag. Matlaget, som utgjordes av frivilliga deltagare från föreningen med Henning och Lina i spetsen, hade bland annat lagat en utsökt Bœuf bourguignon.

Till detta fick vi pröva tio viner från södra Rhône, varav sju av Davids viner och tre från föreningens källare.

  1. Le Vieux Donjon, Châteauneuf-du-Pape, 2009
  2. Château de Saint Cosme, Gigondas Hominis Fides, 2006
  3. Domaine de la Mordoree, La Reine Des Bois Châteauneuf-du-Pape, 2007
  4. Château de Saint Cosme, Gigondas Valbelle, 2005
  5. Château de Saint Cosme, Gigondas Hominis Fides, 2004
  6. Pegau, Cuvée Réservée Châteauneuf-du-Pape Rouge, 2009
  7. Domaine du Vieux Telégraphe, Châteauneuf-du-Pape (La Crau), 2007
  8. Pegau, Cuvée Réservée Châteauneuf-du-Pape Rouge, 2004
  9. Pegau, Cuvée Réservée Châteauneuf-du-Pape Rouge, 2001
  10. Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, 1998

Omröstningen föll ut enligt följande:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Bäst 0 2 0 0 0 1 4 3 1 2
Sämst 3 0 2 2 2 1 0 0 2 1

Sammanfattningsvis en mycket lyckad kväll med underbar mat och fantastiska viner. Stort tack till David och matlaget!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.