Provningar

För att anmäla sig till Vincollegiets provningar måste man vara medlem i Vincollegiet. Man anmäler sig under tidsbegränsade anmälningsomgångar med några provningar i varje. Anmälningarna görs via ett formulär som skickas ut till alla medlemmar via e-post. Platser till övertecknade provningar fördelas genom lottning. Några dagar efter varje anmälningsomgång får alla medlemmar ett utskick med platstilldelningen och eventuella reserver till provningarna. Om man får förhinder meddelar man detta till provningar@vincollegiet.se senast tre dagar innan provningen. Vid senare besked eller om man glömmer att komma så förväntas man att betala för provningen (Swish 1230345082).

När man går på provning med Vincollegiet behöver man ha med sig vinglas (oftast 6 stycken). Kostnaderna för provningarna varierar mycket, men det är alltid självkostnadspris för vinerna. Priset framgår i samband med anmälan till provningarna. Betalning ska ske via Swish innan provningen börjar.

Vi gör vårt bästa för att ordna provningar för att tillfredsställa olika smakriktningar. Vi håller vertikalprovningar (samma vin av olika årgångar), horisontalprovningar (olika viner av samma årgång), druvprovningar, blindprovningar, halvblindprovningar, nyhetsprovningar, områdes- eller landsprovningar, dyra provningar, billiga provningar med mera, med mera.

Om du har några önskemål om en provning som du och andra skulle vilja gå på, eller kanske själv skulle vilja hålla, så tveka inte att kontakta Vincollegiets styrelse. Verksamheten bygger på medlemmarnas intresse och till stor utsträckning på deras vinkällare!

I detta sammanhang kan det vara värt att nämna att ingen av dem som håller föreläsningar eller provningar får någon ersättning utöver kostnaden för vinerna. För att kunna erbjuda intressanta provningar har föreningen också en vinkällare som hela tiden fylls på med nya spännande viner.