Kurser

Vincollegiets kurs om vin och vinprovning (Hösttermin)

Vad är ett bra vin, egentligen? Det är som med allt annat, folk tycker olika. Det viktiga är att ta reda på vad man själv tycker och vad man själv tycker om. Vad Vincollegiet kan lära ut i sammanhanget är vikten av att jämföra viner sida vid sida, för att därigenom bli säkrare på vad man själv tycker. Det är det som är vinprovning och det är något vi verkligen kan i Vincollegiet. I Vincollegiets kurs om vin och vinprovning går vi igenom de praktiska handgreppen för vinprovning och provar viner gjorda på de vanligaste gröna och blå druvorna för framställning av röda och vita viner.  Kursen omfattar 6 kurstillfällen under höstterminen med 5-6 viner eller fler varje gång.

  • Plats: i Vincollegiets vinkällare.
  • Pris: 900 kr för kårmedlemmar (THS), 1000 kr för andra studenter och 1100 kr för icke-studenter. I priset ingår vin och 6 st vinprovarglas.
  • Intresseanmälan: görs till kurser@vincollegiet.se. Antalet platser är begränsat och det är först till kvarn som gäller!

Nästa kursomgång

Nästa kursomgång kommer att äga rum under höstterminen 2024.

Vincollegiets kurs om vinområden i världen (Vårtermin)

Vincollegiets kurs om vinområden i världen har 6 kurstillfällen under vårterminen och vi provar 5-6 viner eller fler varje gång. I övrigt är ingen kurs är den andra lik – temana varierar från år till år beroende på föreläsarnas intressen och tillgången på vin. Teman under tidigare kurser har bland annat varit: Loireviner, Vit Bourgogne, Ställen där Riesling växer, Rhônedalen i vid tolkning, Mousserande viner inklusive Champagne, Röd Bordeaux, Toscana, Starkviner, Port, Napa Valley och Sonoma, Södra Frankrike… Det är alltid lika spännande att se vad det blir i nästa kurs.

  • Plats: i Vincollegiets vinkällare.
  • Pris: 900 kr för kårmedlemmar (THS), 1000 kr för andra studenter och 1100 kr för icke-studenter. I priset ingår vin och ett års medlemskap i Vincollegiet. (Är du redan medlem kan du dra av 250 kr från kursavgiften.)
  • Intresseanmälan: görs till kurser@vincollegiet.se. Förkunskapskravet är Vincollegiets kurs om vin och vinprovning eller motsvarande. Antalet platser är begränsat. De som gått kursen om vin och vinprovning hösten innan har förtur till platserna.

Nästa kursomgång

Nästa kursomgång kommer att äga rum under vårterminen 2024.