Provningar

För att anmäla sig till Vincollegiets provningar måste man vara medlem i Vincollegiet. Man anmäler sig under tidsbegränsade anmälningsomgångar med en handfull provningar i varje omgång. Anmälningarna görs via ett formulär som skickas ut till alla medlemmar via e-post. Platser till övertecknade provningar fördelas genom lottning. Några dagar efter varje anmälningsomgång får alla medlemmar ett utskick med platstilldelningen och eventuella reserver till provningarna.

Vi gör vårt bästa för att ordna provningar för att tillfredsställa olika smakriktningar. Vi håller vertikalprovningar (samma vin av olika årgångar), horisontalprovningar (olika viner av samma årgång), druvprovningar, blindprovningar, halvblindprovningar, nyhetsprovningar, områdes- eller landsprovningar, dyra provningar, billiga provningar med mera, med mera.

Förhinder

Om man får förhinder att gå på en provning så ska man överlåta sin plats till någon på reservlistan, om det finns en sådan. Du eller reserven ska då meddela detta – vem som ersätter vem – till provningar@vincollegiet.se. Om det inte finns en reservlista, eller om ingen av reserverna kan/vill ha platsen, är det möjligt att avanmäla sig genom att mejla till provningar@vincollegiet.se senast två dagar innan provningen. Vid senare besked, eller om man av annat skäl inte närvarar, så förväntas man att betala för provningen (Swish 1230345082).

Gå på provning

När man går på provning med Vincollegiet behöver man ha med sig vinglas (i regel 6 stycken). Det finns ett antal extraglas i källaren men dessa är i första hand tänkta att användas vid större provningar och för sporadiska gäster. Alltså, ta helst med dig egna glas till provningen och diska dem gärna hemma istället för i källaren, då går det snabbare för provningsledare att stänga källaren och komma hem.

Kostnaderna för provningarna varierar mycket, men det är alltid självkostnadspris för vinerna. Priset framgår i samband med anmälan till provningarna. Betalning ska ske via Swish till nummer 1230345082, senast vid provningens start.

Hålla i provning

Om du har några önskemål om en provning som du och andra skulle vilja gå på, eller kanske själv skulle vilja hålla, så tveka inte att kontakta Vincollegiets styrelse. Verksamheten bygger på medlemmarnas intresse och till stor utsträckning på deras vinkällare!

I detta sammanhang kan det vara värt att nämna att ingen av dem som håller föreläsningar eller provningar får någon ersättning utöver kostnaden för vinerna. För att kunna erbjuda intressanta provningar har föreningen också en vinkällare som hela tiden fylls på med nya spännande viner.